Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maradona poručio Tottiju da mora igrati do 50. godine

Preuzmite sliku

Diego Armando Maradona (55), jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena, izjavio je da je poručio Rominoj ikoni Francescu Tottiju da mora igrati do 50. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

U srijedu, u humanitarnoj utakmici u Rimu, Maradona i Totti su igrali u istom timu, a legendarni Argentinac je namjestio gol kapitenu Rome.

“Totti je pravi fenomen. On mora igrati do 50. godine. Rekao sam mu: ‘Francesco molim te da ne ostavljaš fudbal, jer će mi biti dosadno do smrti.'“, kazao je Maradona.

Kada je u pitanju italijanska Serija A, Maradona se nada da njegov nekadašnji klub Napoli može ove sezone da bude bolji od Juventusa i osvoji naslov šampiona.

“Siguran sam da Napoli može biti bolji od Juventusa ove sezone. Bitno je da se ne osjeti previše izostanak povrijeđenog Arkadiusza Milika. Manolo Gabbiadini će sa svim svojim samopouzdanjem preuzeti njegovu ulogu na terenu i Napoli na kraju može slaviti“, rekao je Maradona, prenose italijanski mediji.

Nakon sedam odigranih kola u Seriji A Napoli je osvojio 14 bodova i zauzima drugo mjesto sa četiri boda manje od lidera Juventusa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje