Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mamić dao oko četiri miliona eura: Rog potpisao za Dinamo!

Preuzmite sliku

Marko Rog novi je igrač Dinama. Talentovani 19-godišnji reprezentativac napustio je pripreme RNK Splita u Sloveniji te je otputovao u Zagreb gdje je stavio potpis na petogodišnji ugovor.

Stvarno ne znam kako bih opisao koliko sam sada sretan jer sam postao igrač Dinama. Prije svega bih se želio puno zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana, hvala im na svemu što su napravili za mene, a isto tako i veliko hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo“, rekao je Rog nakon potpisivanja ugovora.

U nešto više od godinu dana iz treće lige u Dinamo. Presretan sam… Ne trebam uopće reći kako u mom kraju svi navijaju za Dinamo, svi znamo koliko su Modri kvalitetni i što znači Dinamo; u Hrvatskoj i šire. Ovo mi je velika pohvala, znam da je u Dinamu sjajna konkurencija i da su u svlačionici sve redom odlični igrači, no ako su se odlučili za mene onda sigurno misle kako u Maksimiru ima mjesta za mene. Tako razmišljam i ja, cijenim svakoga, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i jedva čekam prvi trening i utakmice“, nadodao je.

Najskuplji transfer u istoriji HNL-a – A koliko je Zdravko Mamić iskeširao za najnovije pojačanje, službene potvrde nema. Neki pišu da je Split inkasirao 5 miliona eura, ali prema saznanjima Indexa riječ je o odšteti koja se kreće oko 4 miliona eura.

Rog je profesionalnu karijeru započeo u Varaždinu, a 2014. godine potpisao je za Split. Iste je godine Rog debitovao u dresu hrvatske reprezentacije na prijateljskoj utakmici protiv Argentine.

Zanimljivo, Mamićima je Rog bio dugogodišnja želja koja im se napokon ostvarila. Gazda Dinama Zdravko jednom je prilikom ispričao kako je Roga htio kupiti na poluvremenu utakmice sa Splitom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,