Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Magath: “Poslao sam čovjeka u Sarajevo zbog Džeke, javio mi je ‘uzimaj odmah!'”

Preuzmite sliku

Nekadašnji trener Wolfsburga Felix Magath otkrio je u Transfermarkt podcastu “Done Deals” na koji je način doveo našeg Edina Džeku 2007. godine iz čeških Teplica u njemački klub.

“Odmarao sam na Karibima odakle sam pozvao svog pomoćnika Bernda Hollberbacha i rekao mu: ‘ Učini mi uslugu i odleti za Bosnu i Hercegovinu.

Tamo je u Sarajevu međunarodna utakmica i Džeko će igrati prvi put. Pogledaj i javi mi.’ On me odmah nakon meča nazvao i rekao: ‘Uzimaj odmah!'”, rekao je Magath i dodao:

“Nakon toga više nisam morao slati nikoga da ga skautira. Imao sam informacije i odmah sam odlučio da ćemo ga uzeti. Mogao sam se osloniti na svog saradnika Hollerbacha.

To je bilo jasno. Transfer je veoma brzo završen.”

Magath je sa Wolfsburgom bio šampion Njemačke u sezoni 2008. /2009., a upravo je Džeko briljirao u šampionskoj sezoni sa 26 golova.

Kapiten BiH je nedavno u emisiji “Ne(uspjeh) prvaka” kod Marija Stanića govorio o prelasku u Wolfsburg.

“Za reprezentaciju sam debitovao protiv Turske kod selektora Fuada Muzurovića i postigao gol. Poslije tri dana smo igrali protiv Malte, upišem asistenciju ali sam se i povrijedio. A nakon toga sam trebao u Zagreb na dogovor sa Wolsfburgom.

Ja sam u Zagrebu potpisao za Wolsfburg. Za par sedmica odem na pripreme sa novim timom. Nisam odmah igrao svaku utakmicu, a kada sam počeo igrati bio sam standardan.

Imao sam trenera koji ima takav personalitet, jednostavno samo šutiš i radiš. Vjerujem da ne bismo osvojili ligu da nije bio trener Magath.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,