Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Loša Hrvatska poražena u Cardiffu, više ne ovisi sama o sebi

Preuzmite sliku

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je poraz u Cardiffu u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovo je drugi poraz Hrvatske u nizu, a nakon poraza od Turske u Osijeku. Samo su jednom doživjeli dva poraza u nizu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prije 10 godina, kada su poraženi od Belgije i Škotske.

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je skupine D kvaliikacija za odlazak na EURO 2024. izgubila na gostovanju kod Walesa u Cardiffu sa 1-2 (0-0) te tako stigla u nezavidnu poziciju uoči posljednja dva kola koja će se igrati u novembru.

Oba pogotka za Wales postigao je Harry Wilson, prvog u 47. minuti lobom Livakovića nakon nesmotrene povratne lopte Kovačića, a drugoga u 60. minuti kada je tjemenom proslijedio ubačaj Jamesa u mrežu.

Na konačnih 2-1 smanjio je Mario Pašalić koji se u 75. minuti najbolje snašao nakon ubačaja Modrića iz ugla te glavom poslao loptu u mrežu.

Hrvatska i Wales sada imaju po 10 bodova iz šest odigranih susreta te zauzimaju drugo i treće mjesto na tabeli, ali Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje