Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljutiti Karim Benzema pobjegao iz Saudijske Arabije? Klub se odmah oglasio

Preuzmite sliku

Početkom jula je Karim Benzema (36) kao slobodan igrač napustio Real Madrid te potpisao trogodišnji ugovor za Al Ittihad. U Saudijskoj Arabiji je Benzema trebao zarađivati 200 miliona eura po sezoni što je najbogatiji ugovor ikada u nogometu.

No, sad se čini kako je Karim Benzema (36) svoju avanturu u nogometno egzotičnoj Saudijskoj Arabiji – završio! Španski mediji otkrivaju da je Benzema doslovno preko noći napustio državu i nema namjeru vraćati se.

Francuski je napadač već nekoliko dana u Španiji, a čini se kako su ga na odlazak iz Jeddaha potaknule sve češće i sve žešće kritike koje su stizale na račun njegovih loših igara. Benzema je doveden kako po poveo Al Ittihad u borbu za naslov prvaka, a klub je u ovom trenutku na tek sedmom mjestu prvenstvene tabele, nakon 18 odigranih kola ima 28 bodova, čak 25 manje od vodećeg Al Hilala.

U sivilo momčadi uklopio se i Benzema koji je na ukupno 20 odigranih utakmica zabio 12 golova (od toga samo devet u prvenstvu!) uz još pet asistencija.

Njegovo je nezadovoljstvo i razočaranje eskaliralo nakon otvorenih i vrlo žestokih kritika u medijima i na društvenim mrežama pa je Benzema obrisao sve svoje profile i – pobjegao iz Saudijske Arabije. I navodno nema namjeru vraćati se…

Kako bi barem donekle primirili neugodnu situaciju oglasili su se i iz Al Ittihada te pojasnili kako je Karim Benzema dobio tri dana odmora zbog ‘posebnih okolnosti’ jer navodno ima problema s ozljedom stopala.

No, španski mediji tvrde kako se Benzema ne misli vraćati u Saudijsku Arabiju. Njegovi zastupnici intenzivno pokušavaju dogovoriti raskid ugovora, a on ima samo jednu želju – vratiti se u Real Madrid! (Tportal.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje