Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Livaja se oprostio od reprezentacije Hrvatske

Preuzmite sliku

Napadač splitskog Hajduka 30-godišnji Marko Livaja oprostio se od dresa nogometne reprezentacije Hrvatske, javlja Anadolu.

Livaja je odluku saopćio putem društvenih mreža, nakon što je u junu napustio pripreme uz verbalni sukob s navijačima u Rijeci, gdje su se izabranici Zlatka Dalića pripremali.

Naredni kvalifikacioni ogled Hrvatska igra protiv selekcije Turkiye, 12. oktobra u Osijeku, a Livaja je bio na Dalićevom spisku, uprkos činjenici da za prethodna dva susreta nije pozivan.

“Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Selektoru i stručnom štabu zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronza iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti”, napisao je Livaja na Instagramu.


Livaja je za Hrvatsku zabilježio 30 nastupa, uz četiri postignuta gola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje