Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Juventus razbio Barcelonu, asistencija Pjanića

Preuzmite sliku

Finale prije finala. Upravo je to za mnoge utakmica između Juventusa i Barcelone.

Juventus je krenuo vrlo agresivno, već u 3. minuti stigao do prve prilike. Pjanić je ubacio s desne strane, Higuain dobro šutirao glavom, ali je Ter Stegen bio na mjestu. Juventus je samo četiri minute kasnije stigao do vodstva. Cuadrado je napravio pometnju na desnoj strani pa proigrao Dybalu koji se lijepo okrenuo i neobranjivo pogodio suprotni ugao Barcelonine mreže.

  • Lionel Messi je čudesnom loptom rasparao zadnju liniju Juventusa, idealno proigrao Iniestu koji je s lijeve strane izbio sam ispred Buffona. Andres Iniesta gađao je suprotni ugao , no njegov je pokušaj još kvalitetnijom reakcijom zaustavio Buffon. A samo dvije minute kasnije, Dybala je povećao vodstvo Juventusa. Bila je to dobra akcija italijanskog prvaka, Mandžukić je s lijeve strane povratnom loptom pronašao Dybalu koji s ivice kaznenog prostora prizemno pogodio za 2:0.

    Barcelona je očekivano dominirala posjedom, vrtjela loptu oko kaznenog prostora Juventusa, ali se domaća ekipa kvalitetno branila.

    Miralem Pjanić je u 55. minuti ubacio iz kornera, Chiellini izbjegao pažnji Mascherana, pa glavom od stative zabio za visokih 3:0.

  • Barcelona je svim silama pokušavala stići do vrijednog pogotka u gostima; ali se utakmica završila rezultatom 3:o.

    Revanš se igra sljedeću srijedu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje