Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Bayern i Real sigurni protiv Arsenala i Napolija

Preuzmite sliku

Nakon što su PSG i Benfica jučer otvorili osminu finala Lige prvaka pobjedama protiv Barcelone (4:0) i Borussije Dortmund (1:0), u srijedu su na rasporedu nove dvije utakmice.

U Minhenu su se sastali domaći Bayern i Arsenal. Utakmica za domaćine nije mogla bolje početi, Bayern je poveo u 11. minuti prelijepim pogotkom Arjena Robbena. Holanđanin je primio loptu na 20 metara od gola i lijevicom neobranjivo pogodio desni gornji ugao Ospininog gola.

U 29. minuti Lewandowski je napravio prekršaj nad Koscielnyim i sudac Milorad Mažić pokazao je na bijelu tačku. Loptu je uzeo Sanchez i pucao snažno, ali je Neuer pročitao njegov udarac i obranio ga. Ali lopta se ponovno odbila do Sancheza koji je pokraj nekoliko igrača Bayerna oko sebe uspio zabiti pogodak za 1:1.

Bayern je povratio vodstvo u 53. minuti pogotkom Lewandowskog glavom nakon ubačaja Lahma s desne strane.

Samo tri minute kasnije Lewandowski je fantastično petom proigrao Alcantaru koji je sam izašao pred Ospinu i sigurno pogodio za povećanje vodstva Bavaraca.

Lopt su gosti nakon još jednog kornera u 63. minuti izbili samo do Thiaga Alcantare koji je snažnim udarcem zabio gol po sredini vrata, a lopta se ne putu do mreže odbila od jednog igrača Arsenala i tako prevarila Ospinu.

U 88. minuti, Muller je pogodio za konačnih 5:1.

  • U drugom meču Madriđani su odlično otvorili duel, već u 21. sekundi imali prvi zicer. Karim Benzema se, nakon povratne lopte Ronalda, našao ispred Reine, ali je iskusni vratar sjajno reagirao. A već u 8. minuti Lorenzo Insigne šokirao je prepuni Santiago Bernabeu. Hamšik je dubinski odigrao omalenog Talijana koji preciznim udarcem hvata Navasa na “spavanju”, pa s više od 30 metara pogodio za vodstvo Napolija.

    Real je vrlo brzo, već u 19. minuti, stigao do izjednačenja. S desne je strane perfektno (desnom vanjskom) ubacio Carvajal, a Karim Benzema glavom s pet metara “probio” Reinu.

    Cristiano Ronaldo bio je vrlo razigran u prvom dijelu, no u nastavku je još pojačao ritam. Pa je Real u 49. minuti stigao do vodstva. Ronaldo je prošao desnom stranom, pa povratnom loptom na vrhu kaznenog prostora pronašao Kroosa, a ovaj prizemnim udarcem precizno pogodio bliži kut.

  • Samo pet minuta kasnije već je bilo 3:1. Za pravi eurogol u 54. minuti pobrinuo se Casemiro. Obrana Napolija izbila je loptu iz svog kaznenog prostora, no ona je došla samo do Casemira koji sjajnim volejem neobranjivo pogađa za konačnih 3:1.

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje