Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga nacija: Remi Hrvatske i Francuske u Splitu, Modrić odigrao 150. utakmicu

Preuzmite sliku

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Francuske igrale su na splitskom Poljudu neriješeno 1:1 u meču drugog gola Grupe 1 A Divizije UEFA Lige nacija.

Komplikovano zvuče naziv takmičenja i podjela grupa, ali je sama utakmica mnogo više podsjećala na prijateljsku nego na takmičarsku.

Fudbaleri umorni od tek završene sezone i opterećeni sa četiri reprezentativne utakmice u svega desetak dana, nisu prikazali posebno zanimljivu utakmicu.

  • Pogotovo u prvom poluvremenu previše su se respektovali igrači obje selekcije. Budimir je propustio najbolju šansu za domaćine, a Diaby za goste.

    U 34. minutu je Christophfer Nkunku zatresao mrežu Livakovića, ali je VAR potvrdio dobru procjenu pomoćnog sudije da je francuski fudbaler bio u ofsajd poziciji.

    Rani gol u drugom poluvremenu ipak je malo ubrzao utakmicu. Igrao se 52. minutu kada je Ben Yedder odlično proigrao Adriana Rabiota, ovaj je utrčao u prostor, pobjegao Juranoviću i savladao hrvatskog golmana.

  • Imali su Trikolori preko Griezmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspio da izađe kao pobjednik iz situacije jedan na jedan.

    Kazna je uslijedila u 82. minutu, Andrej Kramatić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marco Guida je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić – 1:1.

    Ovaj meč bio je jubiralni 150. za kapitena hrvatske reprezentacije Luku Modrića.

    Ovo su ujedno bili i prvi bodovi za obje selekcije pošto su doživjele neočekivane poraze kao domaćini na startu takmičenja, Hrvati od Austrijanaca (0:3), Francuzi od Danaca (1:2).

    Drugi meč iste grupe između Austrije i Danske počeo sa sat i po zakašnjenja zbog nestanka struje u Beču.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje