Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ležerni Agüero panenkom se propisno obrukao i razljutio Guardiolu

Preuzmite sliku

Argentinski napadač Kun Aguero obrukao se protiv Chelseaja nakon što mu je golman Edouard Mendy lagano zaustavio loš pokušaj da panenkom s bijele tačke postigne gol.

Manchester City je u 44. minuti golom Sterlinga stigao u vodstvo od 1:0, a samo dvije minute nakon toga sudija Taylor je pokazao na bijelu tačku i Aguero je imao šansu postići drugi gol za svoj tim.

Argentinac je preuzeo odgovornost, ali je bio neozbiljan i pokušao je panenkom savladati Mendyja, a iako je golman Chelseaja prvobitno “pao” na desnu stranu, uspio se podići i uhvatiti loptu koja je išla po sredini terena.

Kamera je odmah prikazala trenera Građana Pepa Guardiolu koji je bio izuzetno ljut zbog ovakvog pokušaja Aguera, a nakon svega je Argentinac s kiselim osmijehom otišao u svlačionicu gdje će sigurno dobiti kritike.

Za iskusnog napadača, koji će u junu napuniti 33 godine, zainteresovani su Inter i Juventus. Agüero je, navodno, već dobio pet ponuda za nastavak karijere, a najbliži je odlasku u Barcelonu. Osim italijanskih klubova, za njega su zainteresovani i Chelsea, PSG i Manchester United, a tokom karijere više puta je govorio da će se nakon Engleske vratiti u rodnu Argentinu.

Ovaj napadač u Manchester je došao 2011. godine, a ranije je igrao samo za Atletico Madrid i Independiente, kao i reprezentaciju Argentine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje