Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni engleski nogometaš otkrio svoju borbu: Ja sam tužni pijanac. Pijem u zatvorenom

Preuzmite sliku

Paul Gascoigne, bivši engleski nogometaš i jedan od najpopularnijih engleskih igrača u historiji, otkrio kako sada živi.

Nema kuću i pokušava se odvići od alkohola. Tvrdi da u posljednje vrijeme pije samo kafu i to po šest kafa dnevno, piše Mirror.

“Stvarno je lako. Samo moram da se držim dalje od kafića. Ako popijem piće, popijem ga jer želim, ne iz nekog posebnog razloga. Ne krivim nikoga, a krivio sam mnoge ljude dok sam pio. Nekada sam bio sretni pijanac. Više nisam. Sada sam tužni pijanac. Ne izlazim da bih pio, pijem u zatvorenom”, rekao je.

“Kada sam jako potišten, tada uzmem piće da se oraspoložim. Ako želim da mi dan bude loš, sve što trebam da učinim je da odem u pub. Ako želim da mi dan bude dobar, izvadim svoj štap i odem na pecanje,” dodao je.

Nastavlja borbu

“Ponosan sam na ono što sam dao ljudima. Dao sam gotovo milion funti za 10 različitih humanitarnih organizacija i učinio sam to anonimno. Nikada nisam odustao. Mislim da ću se predati kad budem u drvenom kovčegu.”

Gascoigne je bio smatran za jednog od najtalentovanijih igrača na Ostrvu, ali karijeru mu je obilježio alkoholizam. Igrao je za Newcastle, Tottenham, Rangers, Everton, Middlsborough, Lazio i Burnley, a za reprezentaciju Engleske je u 57 utakmica postigao deset golova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje