Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

La Liga dala zeleno svjetlo za povratak Messija na Camp Nou: Odluka je na Argentincu

Preuzmite sliku

Plan održivosti FC Barcelone konačno je dobio zeleno svjetlo od La Lige, što je sada omogućilo da se Lionel Messi vrati u klub prema Relevu.

Messi će 30. juna postati slobodan igrač, a već se oprostio od sadašnjeg kluba Paris Saint-Germaina, prenosi Tuzlanski.ba.

Nakon što je Messi odigrao svoju posljednju utakmicu na Parku prinčeva, šokantan poraz od Clermont Foota rezultatom 3:2, gdje je argentinska zvijezda izviždana zbog propuštene prilike da postigne pogodak, Relevo je izvijestio da je saudijska delegacija otputovala u glavni grad Francuske kako bi pokušala osigurati njegov potpis za Al-Hilal.

Footmercato izvijestio je da je Messijev tabor prihvatio dvogodišnji prijedlog od 1,2 milijarde eura da nastavi svoju karijeru na Bliskom istoku, a Relevo dodaje da je bivši klub FC Barcelona još uvijek omiljeno odredište Argentinca.

Katalonci su imali poteškoća pri dobijanju ‘zelenog svjetla’ od La Lige za održivi plan koji uvjerava ligu da ekonomski mogu podržati potpis zvijezde u svoje redove.

No sada, prema Relevu, La Liga je podržala plan što znači da je sada moguć povratak u klub iz djetinjstva za sedmerostrukog osvajača Zlatne lopte.

Kako je najavio glavni trener Barce Xavi Hernandez, očekuje se da će Messi ove sedmice donijeti odluku o svojoj budućnosti.

Izvori u Al-Hilalu rekli su za SPORT da su htjeli najaviti Messijev dolazak 6. juna, ali nije sigurno da će Messi prihvatiti ogromnu svotu koju mu nude Saudijci, a što bi ga stavilo na vrh Forbesove liste najplaćenijih sportista svijeta.

Očekuje se da će Messi zarađivati 25 miliona eura po sezoni u Barceloni s dvogodišnjim ugovorom.

Ukoliko odlučio ponovo zaigrati za katalonski tim, Messi bi se mogao pridružiti Xavijevoj ekipi na njihovoj planiranoj predsezonskoj turneji po Sjedinjenim Državama koja također obećava susret s Real Madridom u El Clasicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje