Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za Ligu prvaka: Zrinjski spreman za Slovan, u tim se vraćaju Jukić i Jakovljević

Preuzmite sliku

Prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu mostarski Zrinjski, spreman je za duel protiv Slovana iz Bratislave u trećem kolu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka.

Prvi meč na programu je u utorak od 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, a o očekivanjima i trenutnom stanju u Zrinjskom, danas su govorili trener Krunoslav Rendulić i Hrvoje Barišić, javlja Anadolu.

“Očekujem dobru igru i pobjedu. Pred nama su generalno dvije izuzetno teške utakmice. Protivnik je tim koji je pun kvaliteta. Očekuje nas već sad velika borba svih 90 minuta. Slovan ima puno dobrih pojedinaca. Ne gube glavu, čak i kada igraju sa igračem manje znaju šta žele i to slijede“, izjavio je Rendulić.

  • Zrinjski je i prošle sezone u pretkolu Konferencijske lige za protivnika imao Slovan. Tada je uz mnogo sreće dalje prošao prvak Slovačke, nakon što je prvi meč pripao bh. predstavniku. Na kraju su odlučivali penali.

    “Ne treba vući neke paralele sa tim mečevima prošle godine. Slovan nije puno mijenjao. Mi smo kući pobijedili. Ovog puta neće biti nimalo lako. Svjesni smo kvaliteta protivnika. Želimo pobijediti, ali neće biti lako“, najavio je Rendulić.

    Optimističan je i Hrvoje Barišić, koji je na nedavnoj utakmici u kojoj je Zrinjski eliminisao armenski Urartu realizovao odlučujući penal.

  • “Imamo relativno novu ekipu. Dosta je igrača koji su tek stigli. Drugačije će biti nego protiv Urartua. Slovan nije tim koji igra poput Armenaca. Oni se više koncentrišu na taj srednji blok, dok Urartu više želi biti na lopti“, kazao je Barišić.

    Za razliku od deula s Urartuom, stručni štab Zrinjskog ovog puta će na raspolaganju imati Slobodana Jakovljevića i Ivana Jukića.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje