Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za Evropsku ligu: Zrinjski u četvrtak igra uzvratnu utakmicu na Islandu

Preuzmite sliku

Hrvatski športski klub Zrinjski u četvrtak igra uzvratnu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu s prvakom Islanda, ekipom Breidablika.

Josip Ćorluka je za službeni kanal HŠK Zrinjski rekao da su prvu utakmicu, koja je završila rezultatom 6:2 u korist Zrinjskog, odigrali dobro i da polako hvataju formu. Iako su sretni zbog pobjede, on napominje da nema opuštanja pred uzvratnu utakmicu.

Za protivničku ekipu kaže da su pokazali hrabrost i da im s igračem manje mogu naštetiti, zbog čega Plemići moraju biti oprezni.

S obzirom na to da se uzvratna utakmica igra na umjetnoj travi, ali i na hladnijem Islandu, Ćorluka smatra da će utakmica biti teža od one u Mostaru.

– Očekujemo 20 stepeni manje nego u Mostaru, igrat će se na umjetnoj travi, a protivnik igra kući na svom stadionu tako da moramo biti maksimalno skoncentrirani svaku minutu na terenu – istaknuo je on.

Na kraju je dodao kako je na posljednjoj utakmici u Mostaru, nakon što je Zrinjski osigurao dodatnih 2 hiljade mjesta za domaće navijače, atmosfera bila odlična te je zahvalio navijačima što nose ekipu od prve do zadnje minute.

Zrinjski je u prvoj utakmici dvomeča protiv Breidablika pobijedio 6:2, dok se uzvrat na Islandu igra u četvrtak, 17. augusta od 19.30 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje