Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krunoslav Rendulić: Protiv Tuzla Cityja idemo po pobjedu

Preuzmite sliku

Prvu polufinalnu utakmicu nogometnog Kupa BiH sutra u Tuzli igraju Tuzla City i Zrinjski, a trener bh. prvaka Krunoslav Rendulić od svoje ekipe očekuje novu pobjedu.

– Idemo na dva vezana gostovanja. Prvo nas u Kupu čeka Tuzla City, momčad koja je dobra i ima jak napadački potencijal. Čeka nas teška utakmica, nadam se da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo ostati na tragu ovih rezultata, naša ambicija je uvijek ići na pobjedu i tako će biti ovaj put – poručio je Rendulić.

U odnosu na ligaški susret sa Širokim u momčadi će biti i nekih promjena zbog zdravstvenih tegoba pojedinih igrača.

– Imamo problema s određenim igračima, odlučiti ćemo sutra ko igra. Sretni smo da nam se Bekić priključio nakon sedam dana, Petar Sučić i Mario Tičinović su van stroja, imamo određenih problema s Magdićem, Senićem i Juranovićem, uhvatila nas je neka viroza pa ćemo vidjeti kakvom ćemo stanju u Tuzlu – kazao je trener Plemića.

Rendulić se kratko osvrnuo i na pobjedu protiv ekipe Širokog Brijega u posljednjem kolu Premijer lige BiH:

– Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, igrači su ti koji zaslužuju čestitke jer su stvarno bili izuzetno dobri. I Široki je imao dobre momente, dobra su momčad, utakmica je opravdala očekivanja, a mi smo zadovoljni s upisana tri boda.

Utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog na rasporedu je na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli u srijedu, 5. travnja, u 15.30 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje