Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kreće liga za mlađe uzraste zemalja bivše države i Mađara

Preuzmite sliku

Na sastanku Uefine Stručne komisije ovaj projekt predstavio je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke UEFA je dala vrlo pozitivan stav

Hrvatski nogometni savez ugostio je ugledne predstavnike nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni utjecaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za nogometaše i nogometašice mlađih uzrasnih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala natjecanja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi 30-ak miliona ljudi te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog natjecanja.

Projekt ovakvog natjecanja prije nekoliko je dana na sastanku UEFA-ine Stručne komisije predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke UEFA je dala vrlo pozitivan stav.

Zaključno su dogovoreni konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,