Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konferencjska liga: Večeras se u Mostaru Zrinjskli dočekuje AZ Alkmaar

Preuzmite sliku

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog večeras će u Mostaru ispisati nove zlatne stranice bh. fudbala.

Plemići će večeras po prvi u historiji naše zemlje zaigrati u grupnoj fazi nekog UEFA-inog takmičenja. Tako će tim Krunoslava Rendulića izaći na teren stadiona Pod Bijelim brijegom u okviru prvog kola Konferencijske lige, a za protivnika će imati ekipu nizozemskog AZ Alkmaara.

Ne dolazi ovaj meč u povoljan trenutak za prvaka BiH. Zrinjski se nalazi u igračkoj krizi, upisao je dva poraza u nizu, ali i pored toga Rendulić vjeruje u svoje momke.

“Grupa sama po sebi je izuzetno teška. AZ Alkmaar je ekipa koja je na čelu nizozemske tabele, ove sezone još nisu izgubili utakmicu. Ekipa koja je puna kvalitete, puna jako dobrih pojedinaca i ekipa koja se ne mijenja previše. U takvoj ligi u kakvoj su oni, ako si prvi i imaš četiri pobjede jasno je o kakvoj ekipi se radi. Mi igramo kući i naše ambicije su poznate uvijek i protiv svakog, a to je da idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe i to je sigurno i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu”, rekao je Rendulić pred ovaj meč.

Utakmica između Zrinjskog iz AZ Alkmaara igra se večeras od 18 sati i 45 minuta.

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje