Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koja je tajna slobodnih udaraca Miralema Pjanića? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih fudbalera Rome protekle sezone Miralem Pjanić spada među najbolje izvođače slobodnih udaraca na svijetu.

Pjanić je imao priliku da uči od najboljih. Dok je nastupao u Lyonu dosta je mu je pomogao legendarni Juninho Pernambucano koji je u jednom intervjuu kazao kako Panić maestralno izvodi sloodne udarce.

Na oficijelnom YouTube kanalu Rome nedavno je objavljen prvio dio video zapisa “Miralem Pjanic FREE KICK Masterclass” gdje naš reprezentativac upravo objašnjava i demonstrira na koji način besprijekorno loptu preko živog zida precizno šalje iza leđa protivničkog golmana.

Svaki fudbaler ima neku svoju rutinu kada izvodi slobodan udarac. Ja to radim na svoj način. Namjestim loptu, pogledam u ugao i već tu zamislim gdje ide lopta. Nakon toga šutiram najjače kako golman ne bi mogao odbraniti i nadam se kako će završiti u golu” – rekao je Pjanić.

Video koji je objavljen obradovao je mnoge navijače Rome koje je Pjanić na utakmicama oduševljava slobodnjacima koje pretvara u golove. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,