Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kodro: Nije bilo sreće, desilo se šta se desilo, pripremat ćemo se za baraž

Preuzmite sliku

Večeras su odigrane utakmice šestog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Island je u Reykjaviku pobijedio BiH rezultatom 1:0, a naš tim je četiri kola prije kraja praktično ostao bez šansi za direktan plasman.

“Očekivanja su bila veća u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, ali nije toliko teška bila nisu imali toliki intezitet kako smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo dobro u drugom poluvremenu smo imali 4-5 prilika koje nismo iskoristili. Otvorili smo se do te mjere da smo htjeli na pobjedu i to nas je koštalo poraza.” ističe Kodro.

Selektor se osvrnuo i na pitanje da li su izmjene došle prekasno i da li smo kasno krenuli ka pobjedi.

“Od samog početka smo išli na pobjedu. Utakmica je bila nešto sporija. Imali smo dominaciju na sredini terena. Lagano smo dolazili do pozicija na 30 metara od gola, ali nam je falio zadnji pas. Imali smo izglednih situacija po lijevoj strani, preko Seada Kolašinca smo ugrozili njihovu stranu i mogli smo ugroziti gol, ali se nije desilo. Na poluvremenu smo željeli pomjeriti linije prema gore i to smo uradili. Što se tiče igre u polju, u drugom poluvremenu smo dominaciji. Imali smo i zadnji pas u nastavku, ali nije bilo sreće. Desilo se to na kraju”, rekao je Kodro.

O planovima za dalje Kodro kaže:

“Vidjet ćemo za ekipu dalje. Još sam pod utiskom ove utakmice, koju ćemo analizirati i vidjeti šta u narednom periodu. Ne znam da li su izgubljene sve šanse. Komplikuju se stvari, a dok god imamo šanse, davat ćemo sve od sebe. Ako ne bude nikakve šanse, pokušat ćemo se spremiti za baraž”, dodao je selektor.

Portugal je lider u grupi sa maksimalnih 18 bodova, slijedi Slovačka sa 13, a Luksemburg ima 10.

BiH i Island su osvojili po šest bodova, dok je Lihtenštajn zadnji bez bodova. Prva dva tima iz grupe direktno idu na EURO. Dueli naredna dva kola igraju se u oktobru ove godine

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,