Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kodro naredne sedmice objavljuje spisak: Problemi na krilnim pozicijama

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Meho Kodro, naredne sedmice će saopštiti spisak fudbalera na koje računa za predstojeće duele sa Lihtenštajnom i Islandom.

Meho Kodro je sasvim sigurno imao pune ruke posla već nakon imenovanja jer su sezone počele u većini europskih prvenstava.

Veliki broj igrača sa posljednjih nekoliko spiskova je krenulo sa novom sezonom.

Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić su krenuli sa sezonom i svi su prvi čuvari mreže u svojim timovima.

Anel Ahmedhodžić je bio starter u prvom kolu Premiershipa, a najavljen je i u drugom kolu od prve minute. Dennis Hadžikadunić je također u prvih 11 u njemačkom HSV-u baš kao i Hrvoje Miličević u AEK-u. Siniša Saničanin (Partizan) i Adnan Kovačević (Rakow) nisu u startnim postavama svojih ekipa, a Besim Šerbečić je igrao dva puta za Sarajevo od moguće četiri utakmice.

Amar Dedić i Jusuf Gazibegović su jako dobro otvorili sezone u Salzburgu i Šturmu. Individualno su igrali odlično što potvrđuju ocjene sa utakmica. Mateo Sušić je bio standardan u prvim utakmicama APOEL-a ove sezone. Eldar Ćivić ima polovičnu minutažu na početku sezone u Ferencu, dok Sead Kolašinac za vikend počinje sezonu u Serie A.

  • Kada je u pitanju vezni red, izdvaja se Amir Hadžiahmetović koji je odlično krenuo u Bešiktašu. Standardan je i jako dobro ocijenjen. Gojko Cimirot je prešao u S. Arabiju, a u jedinom meču svog Al Fayha je igrao i dodao asistenciju. Sanjin Prcić je bio starter u prvom kolu Ligue 1, a dobar početak imao je i Benjamin Tahirović u dresu Ajaxa. Rade Krunić za vikend počinje sezonu, Muhamed Bešić je i dalje van terena zbog povrede, Amer Gojak je igrao za Ferenc dva puta ove sezone, a Dal Varešanović je debitovao za Rizespor u prvom kolu Superlige.

    Novi selektor Meho Kodro će čini se najviše problema imati na krilnim pozicijama. Luka Menalo ne igra za Dinamo, priča se o transferu u Rijeku, Miroslav Stevanović je imao problema s povredom, ali je ušao na posljednjem meču Servettea sa Rangersom. Haris Duljević još uvijek nema klub, a jedini koji je dobro krenuo je Dino Hotić. On je ovo ljeto stigao u Lech i odmah se nametnuo u prvih 11.

    Svi napadači sa posljednjih nekoliko spiskova su krenuli sezone i ubilježili nastupe. Džeko je već postigao tri gola, Demirović je igrao dva meča, Hamulić je u debiju za Vitesse ubilježio asistenciju, Kodro je na tri susreta postigao dva gola. Po dva gola su već postigli i Jasmin Mešanović i Nemanja Bilbija, dok je za Herthu debitovao i Smail Prevljak.

    Reprezentacija Bosne i Hercegovine svoja dva naredna meča igra u septembru.

    Zmajevi 8. u Zenici dočekuju Lihtenštajn, a tri dana kasnije gostuju Islandu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,