Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kodro: Nalić bi mogao biti x faktor

Preuzmite sliku

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro je danas objavio spisak nogometaša na koje računa za susrete protiv Lihtenštajna i Islanda narednog mjeseca.

“Nema razloga puno mijenjati ekipu. Uz igrače koji sad igraju, uz malu organizacijsku stvar možemo podići igru na veći nivo. Napravljena je dobra selekcija, a vrata su otvorena svima u narednom periodu. Ko se pokaže, dobit će priliku. Uvjeren sam da ova 23 igrača mogu odraditi svoj posao u naredne dvije utakmice”, rekao je Kodro.

Vezano | Kodro objavio spisak fudbalera: Saničanin izgubio mjesto

Kodro je na spisak uvrstio Adija Nalića za kojeg vjeruje kako bi mogao biti “x-faktor”.

“Nalić zaslužuje poziv, radi se o igraču koji ima karakteristike koje ga odvajaju od ostalih u našem veznom redu. Njegova polivalentnost bi mogla doći do izražaja u naredne dvije utakmice, baš kao i Bilbija koji je kvalitetan igrač i može nam pomoći jer može igrati napadača, polušpica i ofanzivnog veznog”, kazao je Kodro.

Najveće iznenađenje predstavlja izostanak Gojka Cimirota.

“Znam šta nam može Cimirot dati i on je blizu reprezentacije. No, postoji razlog zašto su pozvani igrači koji su pozvani”, kratko je rekao selektor Zmajeva, koji je potom otkrio u kojoj će formaciji uigravati ekipu.

“Iako možemo igrati i sa četiri, bliži smo da igramo sa tri igrača u odbranim ali tražit ćemo od njih ofanzivne stvari. Igrat ćemo i sa dva bočna igrača ofanzivno, a imati Dedića u ekipi meni olakšava situaciju”, rekao je Kodro.

Okupljanje Zmajeva će biti obavljeno 4. septembra na Ilidži gdje će provesti tri dana. Nakon toga idu u Zenicu gdje će 8. septembra dočekati Lihtenštajn, a potom dan kasnije otputovati na Island gdje će gostovati 11. augusta. Obje utakmice počinju u 20:45 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje