Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klopp o dirljivom povratku u Dortmund

Preuzmite sliku

‘Ovakve priče samo nogomet može ispisati. Sretan sam što ću igračima pokazati grad i stadion, to je jedna od najboljih stvari koje možeš doživjeti’

Žrijeb Europske lige je u četvrtfinalu spojio Liverpool i Borussiju Dortmund, što znači da će Jürgen Klopp samo nekoliko mjeseci nakon dolaska u Englesku ponovno posjetiti Signal Iduna Park.

Sretan sam sa žrijebom. Ako želimo osvojiti Europsku ligu, moramo pobijediti najbolje ekipe. Bolje je da smo ih dobili sada kada imamo dvije utakmice, nego da smo se susreli u finalu. Jako sam sretan što ću Dortmundu predstaviti svoju novu ekipu. Sretan sam što ću momcima pokazati prekrasan stadion i sjajan grad. Takve priče samo nogomet može ispisati. Svi smo sretni. Tokom žrijeba smo analizirali Southampton, a poslije odmah otišli na trening, tako da mi je možda mobitel pun poruka – moram pogledati” rekao je trener Liverpoola u razgovoru za Liverpoolfc.com.

Novinar je Kloppa pitao može li zamisliti kako navijači oba kluba pjevaju ‘You’ll Never Walk Alone’, te dodao kako bi to bilo nešto uistinu posebno…

  • Borussia Dortmund v Real Madrid - UEFA Champions League Semi Final: First Leg...DORTMUND, GERMANY - APRIL 24: Head Coach Jurgen Klopp of Borussia Dortmund looks on during the UEFA Champions League semi final first leg match between Borussia Dortmund and Real Madrid at Signal Iduna Park on April 24, 2013 in Dortmund, Germany. (Photo by Joern Pollex/Bongarts/Getty Images)
  • A što povratak u Dortmund, susret s navijačima Borussije i bivšim igračima na osobnoj razini znači Jürgenu Kloppu.

    U mom slučaju su važne dvije stvari. Kao prvo, u Mainzu sam proveo 18 godina, a nakon pauze i sedam godina u Dortmundu, otišao sam po prvi put na Mainzov stadion, a da nisam bio u ulozi trenera. Samo kako bih bio tamo. Nikada nije jednostavno vratiti se negdje i susresti prijatelje jer je uvijek tamo novi trener. Pomislim kako ne želim smetati nikome i slične stvari. Iskreno, sličan problem imam i u Dortmundu . Još uvijek imam sezonsku kartu, ali je moj sin koristi i on je često na stadionu – naravno kada nije u Liverpoolu. Tako da, radujem se povratku. Volim to mjesto, tamo mi se dogodilo nekoliko najboljih stvari u životu.

    Ali, s druge strane, mrzim pozornost koja se oko mene samoga stvara u takvim utakmicama. Znam da je to posao, znam sve strane toga, ali mi se iskreno to baš i ne sviđa. Ja ću odraditi svoj posao kako treba, bit ću potpuno fokusiran na utakmicu i na igrače. Tijekom utakmice će potpuni fokus biti na igračima, a onda, nakon što utakmica završi ja ću biti tu da porazgovaram s kim god bude trebalo” rekao je Kloop i na kraju zaključio:

    Dortmund je odlična momčad , jaki su i u svakoj ligi na svijetu bi ove sezone vjerojatno osvojili prvenstvo. U njemačkoj imaju taj problem što je s njima u prvenstvu i Bayern München. Ali zaostaju samo pet bodova i još uvijek imaju priliku postati prvaci. Jaki su, ali ni mi nismo toliko loši! Svi znaju da smo najbolje odigrali upravo protiv najjačih protivnika, znamo kako trebamo odigrati i poznajemo puno njihovih igrača.”  (Goal.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje