Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventusov junak: Messi je Messi, ja sam Dybala

Preuzmite sliku

Fudbaleri Juventusa ostvarili su veliku pobjedu u utorak uvečer protiv Barcelone. “Stara dama“ je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona u Torinu savladala sa 3:0, a prva dva gola bila su djelo sjajnog Argentinca Paula Dybale.

Junak Juventusa nakon utakmice je poručio je da ne želi da ga porede sa zemljakom Lionelom Messijem (29), koji je već godinama najbolji igrač Barcelone i ujedno jedan od najboljih na svijetu. Mnogi su čak 23-godišnjeg Dybalu već prozvali Messijevim nasljednikom.

“Messi je Messi, onaj koji igra za Barcelonu. Ja sam Paulo Dybala. Drago mi je zbog pobjede, ali znam da ništa nije gotovo i sigurno neće biti lako na Nou Campu. Trudim se da uživam u ovim trenucima i ne mislim o tome šta će se dogoditi. Znam samo da ću učiniti sve da budem što bolji“, kazao je Dybala za italijanske medije.

Nedavno su se pojavile i špekulacije kako će Dybala preći u Barcelonu, posebno nakon Xavijeve izjave da bi on bio idealno pojačanje za katalonski klub.

“Vrlo sam sretan u Juventusu. Blizu sam dogovora oko obnove ugovora. Ovdje me ljudi jako vole i daću sve od sebe za što više radosti naših navijača“, demantovao je navode o napuštanju “stare dame“ argentinski napadač.

Treći gol za ubjedljiv trijumf Juventusa postigao je Giorgio Chiellini na asistenciju bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Barcelone i Juventusa igraće se 19. aprila na Nou Campu. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,