Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus i Inter igraju veliki derbi u Italiji, Džeko najavljen u startnih 11

Preuzmite sliku

Juventus i Inter našeg Edina Džeke (36) večeras od 20,45 sati u Torinu igraju veliki derbi u okviru 31. kola talijanske Serije A.

Ekipa Juvea je u ovom trenutku četvrta sa 59 bodova, dok Inter ima bod više na trećem mjestu, ali i utakmicu manje.

Juventus u posljednje vrijeme igra odlično i vezao je četiri ligaške pobjede. S druge strane, Inter je u blagoj krizi te ima samo jedan trijumf u zadnjih šest utakmica.

Gazzetta dello Sport najavljuje da će Edin Džeko predvoditi napad Intera od prve minute. Kapiten BiH je u tekućoj sezoni zabio 16 golova i dodao devet asistencija u 39 odigranih mečeva u svim takmičenjima.

Trener Intera Simone Inzaghi najavio je derbi na zvaničnoj press konferenciji.

“Želimo pobijediti u derbiju i to je prvo od devet finala koje nas očekuje do kraja sezone. Derbi Juventusa i Intera nije utakmica kao ostale. Od velikog je značaja za navijače. Znamo kako trebamo odigrati ovaj susret. Ipak, nakon toga ostaje nam još osam susreta u ligi te revanš meč polufinala Kupa”, riječi su Inzaghija.

Ekipe Juvea i Intera su ove sezone odigrale dva međusobna susreta. U ligaškom duelu u Milanu rezultat je glasio 1:1, dok je Inter u Superkupu nakon produžetaka slavio sa 2:1 i osvojio trofej.

Spomenimo da trener domaćih Allegri večeras ne može računati na Chiessu, Pellegrinija i McKenniea, dok su u timu Intera upitni de Vrij i Brozović.

Meč Juventus – Inter direktno prenosi kanal Arena Sport.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,