Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Jesi li glup?” Vinicius se iznervirao nakon pitanja novinara, ni predsjednik Primere nije stao u njegovu odbranu

Preuzmite sliku

Ne stišava se bura oko skandala koji je viđen u nedjelju uvečer na Mestalli, kada su navijači Valencije rasistički vrijeđali napadača Reala Viniciusa.

Brazilac je čak htio i da se fizički obračuna sa navijačima, u međuvremenu je i isključen pred kraj utakmice.

Nedugo poslije meča obratio se na društvenim mrežama porukom koja je izazvala reakciju i prvog čoveka lige Javiera Tebasa.

“Nije bilo ni prvi, ni drugi, ni treći put. Rasizam je normalan u La Ligi. Primera smatra da je to normalno, savez također i protivnici to podstiču. Tako mi je žao. Prvenstvo koje je nekada pripadalo Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, danas pripada rasistima. Prelijepa nacija, koja me je dočekala i koju volim, ali koja je pristala da iznese sliku rasističke zemlje u svijet. Žao mi je Španaca koji se ne slažu, ali danas, u Brazilu, Španija je poznata kao zemlja rasista. I nažalost, za sve što se dešava svake sedmice, nemam odbranu. Slažem se. Ali ja sam jak i ići ću do kraja protiv rasista. Čak i ako je daleko odavdje”, poručio je Vinicius, dok mu je Tebas odgovorio:

“Pokušali smo da vam objasnimo šta Liga može u slučajevima rasizma, ali se niste pojavili ni na jednom od dva dogovorena datuma koji ste sami tražili. Prije nego što kritikujete i vrijeđate, potrebno je da se adekvatno informišete. Ne dozvolite da budete izmanipulisani i pobrinite se da u potpunosti razumijete međusobne kompetencije i posao koji radimo zajedno”.

Komentari korisnika Twittera nisu bili nimalo na strani predsjednika Primere, štaviše, i on je prozvan rasistom i osobom koja pokušava opravdati zločin svaljujući krivicu na žrtvu.

“Rasista. Nisi dostojan biti predsjednikom tako važne lige. Tvoji intervjui pokazuju da si radikalni ekstremista koji želi vratiti fašizam. Tako ćeš biti i upamćen”, napisao je Felipe Neto, brazilski Youtuber i biznismen.

Nakon same utakmice, Vinicius je stao ispred kamere, a i te kako se iznervirao kada je čuo pitanje novinara.

“Hoćete li se izviniti navijačima?”, pitao je novinar, na šta mu je Brazilac rekao: “Jesi li glup?”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje