Četvrtak, 9. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najboljih igrača Portugala: Moramo obratiti pažnju na Džeku, on pravi razliku na terenu

Preuzmite sliku

Portugal će u subotu od 20,45 sati na svom terenu igrati protiv Bosne i Hercegovine meč trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Jedan od najboljih igrača Portugala i prvotimac Milana Rafael Leao (24) govorio je na press konferenciji uoči ove utakmice.

Na samom početku se zahvalio bivšem selektoru Fernandu Santosu, a kazao da kod novog selektora Martineza igrači imaju više slobode.

“Moram se zahvaliti bivšem selektoru Fernandu Santosu. Zbog njega sam ovdje. S Robertom Martínezom mislim da igrači osjećaju da imaju više slobode u samoj igri. Trener puno razgovara sa mnom i daje mi povjerenje”, kazao je krilni igrač Milana i saigrač našeg Radeta Krunića.

Leao ističe da umor nestane kada dođu utakmice reprezentacije.

“Kad dođe vrijeme za mečeve reprezentacije, onda umor nestane. Želimo predstavljati svoju zemlju. Umor jednostavno nestane. Želimo dati sve od sebe da se Portugal približi kvalifikacijama za sljedeće EURO.

Ofanzivac selekcije Portugala smatra da će za njegov tim najveća opasnost u subotu biti Edin Džeko.

“Džeko je kompletan igrač i on uvijek uspijeva napraviti razliku na terenu. Moramo obratiti pažnju na njega. Ipak, imamo i kvalitetne defanzivce koji mogu obaviti posao. BiH će u ovaj susret ući kao da je finale i moramo se pripremiti na najbolji način.”

Otkrio je i zbog čega je odlučio da produži ugovor sa Milanom.

“Odluka je pala već prije potpisivanja ugovora. Rekao sam menadžerima da je to ono što želim. Kad sam stigao u Milan, klub me podržao na nevjerovatan način. Nisam razmišljao ni o jednom drugom klubu ni o odlasku. Želim ispisati historiju Milana.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,