Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Protiv Zrinjskog ne očekujem utakmicu bez golova (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom utakmice 16. kola BHT Premijer lige BiH u kojem FK Sloboda na Tušnju dočekuje lidera na tabeli ekipu Zrinjskog danas je održana press konferencija za medije.

Prisutnim novinarima derbi kola najavili su trener FK Sloboda Vlado Jagodić i fudbaler Nemanja Stjepanović.

Podsjetimo, fudbaleri Slobode reprezentativnu pauzu u prvenstvu iskoristili su za odlazak na mini pripreme u Etno selu Stanišić kod Bijeljine, gdje su se pripremali za sutrašnji meč.

Moramo biti iskreni i kazati kako nam na Tušanj dolazi najbolja i najkvalitetnija ekipa PL BiH. Fudbaleri Zrinjskog osim što su vodeći na tabeli postigli su i najviše golova a istovremeno primili najmanje. Dobro poznajem ekipu Zrinjskog i njihovog trenera sa kojim sam zajedno igrao i mislim da imamo šanse napraviti dobar rezultat. Podrška sa tribina mnogo će nam značiti i vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Skoro pa sam siguran da meč protiv Zrinjskog neće biti završen bez golova. Sloboda još uvijek nema igru kakvu ja želim i preferiram ali i to će doći s vremenom sad je najvažnije da ostvarujemo dobre rezultate” – kazao je trener FK Sloboda Vlado Jagodić.

Dodao je da je u pripremi za utakmicu analizirao i najsitnije detalje, pa je napomenuo i činjenicu da Zrinjski baš nema dobar bilans u nastupima na Tušnju.

Izgubili su na Tušnju 8. novembra prošle godine (2:1) i želim da se takav rezultat ponovi. Istina, nemamo u ekipi tadašnjih strijelaca, Zajka Zebe i Damira Mehidića, ali očekujem da se, osim Sulejmana Krpića, probude još neki naši igrači. Naš cilj je jasan: prekinuti nepobjedivost Mostaraca, a nastaviti naš niz bez poraza i u naredne tri utakmice” – naveo je trener Slobode.

Zdravstveni bilten svih igrača je odličan jedini koji nije u kombinaciji za sutrašnju utakmicu je Samir Merzić.

Optimističan pred derbi susrat protiv Zrinjskog bio je i fudbaler Nemanja Stjepanović koji vjeruje da Sloboda može do dobrog rezultata.

Sigurno da nam dolazi kvalitetan protivnik ali ja vjerujem u podršku navijača sa tribina i naš kvalitet koji posjedujemo. Pripreme smo dobro iskoristili da se osvježimo i spremni čekamo Zrinjski. Samopouzdanja imamo dovoljno i vrijeme je da odigramo dobru utakmicu i obradujemo publiku sutra na stadionu” – kazao je Nemanja Stjepanović.

Gosti iz Mostara također će imati podršku svojih navijača kojih će na Tušanj kako sazanjemo doputovati oko 130.

S druge strane navijačka skupina Fukare Tuzla za sutrašnju utakmicu sprema posebnu koreografiju uz koju će svih 90 minuta bodriti igrače Slobode na terenu.

Ulaznice za utakmicu Sloboda – Zrinjski već su u prodaji i mogu se kupiti na štandu CD shop “Mido”, u prostorijama UG “Prijatelji FK Sloboda” kao i na biletarnicama ispred stadiona na dan utakmice.

Susret između Slobode i Zrinjskog igra se sutra od 13:00 sati na stadionu Tušanj. Glavni sudija na utakmici bit će Edin Jakupović iz Bihaća. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje