Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz FK Sloboda se oglasili u vezi incidenta koji se dogodio na treningu

Preuzmite sliku

Neka slogan ‘Sloboda je drugarstvo’ bude naša vodilja. Podržimo djecu u fudbalu s poštovanjem i radošću, za bolju budućnost.

Poštovani članovi kluba, roditelji,

Želimo da se obratimo vama u vezi nedavnog događaja koji se desio tokom trenažnog procesa naše škole fudbala. Kao Fudbalski klub “Sloboda”, naša svrha je da pružimo djeci sigurno okruženje kako bi mogli uživati u fudbalu, razvijati svoje veštine i usvojiti vrijednosti fair play-a.

Sloboda drugarstvo” – ovaj slogan našeg kluba odražava suštinsku vrijednost koju njegujemo i koju želimo prenijeti našoj djeci. Poslednji incident koji se desio nas podsjeća na važnost zajedničkog napora u očuvanju duha igre, poštovanja i sportskog ponašanja. Fudbal je mnogo više od rezultata na terenu. To je prilika za našu djecu da uče kako se nose sa izazovima, kako sarađivati, ali prije svega, kako pokazati poštovanje prema svojim protivnicima i svima koji su uključeni u igru.

Kroz našu školu fudbala, pored osnovnih fudbalskih vještina, želimo da djeca nauče važnost poštovanja protivnika i sudija – osnovni principi koji čine temelj fair play-a. Fair play nije samo fraza, već filozofija koja oblikuje buduće generacije sportskih lidera i građana koji će svojim djelima inspirisati druge.

Zato se obraćamo roditeljima sa molbom da podrže svoju djecu na ovom putu, pružajući im podršku i uzor kako bi postali pravi sportski ambasadori na terenu. Vjerujemo da je svako dijete sposobno da nauči vrijednosti odgovornosti, poštovanja i timskog duha, uz vašu podršku.

Želimo da naglasimo da je incident koji se desio prošle sedmice apsolutno neprihvatljiv i da smo preduzeli odgovarajuće korake kako bismo osigurali da se takve situacije više ne ponove.

Fudbalski klub “Sloboda” će uložiti dodatne napore da unaprijedi nadzor i edukaciju kako bismo osigurali siguran i pozitivan ambijent za sve naše mlade sportiste.

Na tom putu se želimo zahvaliti svima na razumijevanju i podršci. Samo zajedno možemo izgraditi budućnost fudbala koja je ispunjena integritetom, poštovanjem i sportskim duhom, navodi se u saopćenju FK Sloboda Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje