Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ISPRAVKA: Cristiano Ronaldo nije ponudio svoj hotel kao sklonište nakon zemljotresa u Maroku

Preuzmite sliku

Tuzlanski.ba je prvobitno objavio informaciju da Cristiano Ronaldo ponudio svoj hotel u Marakešu svima onima koji su ostali bez svojih domova u potresu u Maroku. Nedugo nakon objave ispostavilo se da je navedena vijest LAŽNA! 

Krivo smo prenijeli pisanja španskih medija kako je Cristiano Ronaldo stavio na raspolaganje svoj hotel u Marakešu za žrtve potresa, međutim to nije bila tačna informacija!

VEZANO | Opširniju analizu o navedenom slučaju i dezinsformacijama koje su se pojavile u javnosti možete pročitati OVDJE

Morocco World News je objavio da je uprava hotela demantovala tvrdnje da je hotel postao sklonište za žrtve te da su takve tvrdnje poprilično iznenadile glavnog menadžera hotela.

– Nije tačno da pružamo smještaj izbjeglicama i žrtvama potresa – poručili su iz uprave hotela Pestana CR7.

 CheckNews, odjel za provjeru činjenica u sklopu francuskog medija Liberation, kontaktirao je Ronaldov hotel iz kojeg su potvrdili da se hotel ni na koji način nije pretvorio u prihvatni centar za žrtve potresa u Marakešu odnosno Maroku.

– Riječ je o lažnim informacijama. Svi gosti koje imamo u ovom trenutku imaju normalne rezervacije – objasnili su iz hotela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje