Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Isplivao jezivi snimak ubistva grčkog navijača u Atini

Preuzmite sliku

Isplivao je novi snimak na kome se vidi ubistvo Mihalisa Kacurisa, 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Grčka Prototema objavila je uznemirujući snimak na kojem se vidi ko je i kako tačno usmrtio grčkog navijača Mihalisa Katsurisa u Atini!

Nesretni Grk je stradao dan pred meč AEK-a i Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a već sedmicu grčka policija istražuje njegovo ubistvo.

Na snimku se vidi Kacuris sa plavom majicom, a kasnije ubijeni Grk je pokušao da pobjegne rulji hrvatskih huligana. Nažalost, sustigli su ga, a jedan ga je udario palicom. Potom je uslijedio ubod, koji je vrlo vjerovatno bio smrtonosan. Ipak, tu se njegovo mučenje nije završilo.

Grupa huligana je Mihalisa koji je ostao na zemlji počela da udara, a zatim je on povrijeđen pokušao da pobjegne i sakrije se iza trafike. Nažalost, nije uspio da ode po pomoć i preminuo je.

Preko 100 navijača Dinama iz Zagreba ostalo je u zatvoru u Grčkoj i tu se trenutno sprovode DNK analize kako bi se sa najvećom preciznošću utvrdilo ko je tačno ubica. I u Hrvatskoj je bilo negativnih odjeka na ovakvo huligansko ponašanje navijača.

Navijači AEK-a za to vrijeme traže da se Dinamo izbaci iz Evrope, ali je UEFA to odbila i prvi meč ova dva tima bit će odigran 15. augusta na “Maksimiru” dok je revanš zakazan za 19. august. (Mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,