Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Irfan Peljto dobija diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine

Preuzmite sliku

Najbolje nogometne sudije Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo uskoro će dobiti diplomatske pasoše Bosne i Hercegovine, saznaje portal Radiosarajevo.ba od izvora iz Ministarstva vanjskih poslova naše zemlje.

Šef bh. diplomatije Elmedin Konaković nastavlja vrijedno nagrađivati uspješne sportiste i sportske ambasadore naše zemlje, pa je nakon najbolje bh. biciklistikinje Lejle Njemčević, diplomatski pasoš naše zemlje dobit će i sudijska trojka Nogometnog saveza BiH, koja zadnjih nekoliko godina sjajno promovira Bosnu i Hercegovinu na međunardnim utakmicama Europske nogometne federacije (UEFA).

“Ova odluka je nagrada za Irfana Peljtu, Senada Ibrišimbegovića i Davora Belju za sve što su učinili za BiH na sjajnoj promociji naše zemlje. Zaista su za odlično suđenje, na kraju i pohvale iz UEFA-e, zaslužili da dobiju diplomatske pasoše. Želimo da nastave na putu na kojem grade karijere i da im diplomatski pasoši budu obaveza da još bolje i na častan način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, na utakmica UEFA-e a i u dogledno vrijeme na susreti na evropskom i svjetskom prvenstvu”, dodao je izvor iz Ministarstva vanjskih poslova za portal Radiosarajevo.ba.

Na pitanje novinara kada će Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo dobiti diplomatske pasoše, kratko je odgovoreno:

“Čim se usklade njihovi slobodni dani sa obavezama ministra Elmedina Konakovića. Vjerujemo, uskoro, a gledat ćemo da bude što prije.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje