Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Interview 20 sa Harisom Medunjaninom: Od izbjeglištva do dresa reprezentacije BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

U specijalnom sportskom izdanju emisije INTERVIEW20 u programu BHT1 u kojoj je gost bio bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

U opuštenom i otvorenom razgovoru Medunjanin je prokomentirao selektora Baždarevića, njegovu igračku i trenersku karijeru:

Čuo sam da je on u Francuskoj veliki trener bio i da je doveo dosta ekipa iz druge lige u prvu ligu, to nije mala stvar. Čuo sam da je njegov san bio da bude izbornik reprezentacije i to je on isto ostvario. Želim mu puno sreće i da on to postavi sad najbolje i da nas odvede na Europsko prvenstvo. Ja sam čuo da je on bio opasan igrač, da je igrao na sredini terena, ja mislim da on ima tu energiju, da on će to uraditi.”

Na upit urednice Sanele Prašović Gadžo šta bi savjetovao selektoru Baždareviću, Medunjanin je iskreno odgovorio i posebno istaknuo neke stvari za koje smatra das u do sada bili nedostaci u bh. reprezentaciji:

Ja bih volio da napravi tu disciplinu u našoj reprezentaciji, mislim da to prije nismo imali i sad isto kažem da bi on to trebao da vrati opet i da svi mi mislimo isto i da ostvarimo taj cilj da odemo na Europsko prvenstvo. Ja bi mu rekao da on treba da bude autroitet, da on bude glavni, da on treba da ima svoje mišljenje. Ja mislim da svaki trener treba da ima svoje mišljenje. Ja sam imao dosta trenera, ja mislim da je jako btino da se igrači boje trenera, da je on glavni. Ja uvijek kažem ako su igrači jači od trenera, nema ništa u toj reprezentaciji, u nekom klubu… Ja mislim da treba da bude autoritet, da ima svoj cilj, da zna šta će da uradi i da bude iskren prema svakom igraču.”

Urednicu je zanimalo šta to Medunjanin smatra najvećom vrijednošću bh. reprezentacije:

Najveća vrijednost jeste to da smo mi jedna familija u reprezentaciji, da skoro niko nema nekih problema s nekim, da uvijek možeš da popričaš, i uvijek možeš npr. Edina Džeku da nazoveš da ga pitaš za neki savjet, on će uvijek da pomogne ili da pitaš Begovića ili Spahića ili koga god drugog uvijek hoće da ti pomognu i to je kod nas ta dobra pozitivna atmosfera što mi uvijek imamo u reprezentaciji i ja mislim da je to jedna od najvažnijih stvari.”

Haris Medunjanin je u emisiji Interview20 govorio i o tome koliko je bio sretan i kolika mu je bila čast kada je dobio poziv da zaigra za reprezentaciju BiH.

Predstojeće Europsko prvenstvo u svima nama izaziva napetost. Urednica Sanela Prašović Gadžo pitala je Medunjanina kako bi se osjećao ukoliko se Bosna i Hercegovina ne plasira na ovo prvenstvo:

Za mene bi to bio veliki debakl da se ne plasiramo na Europsko prvenstvo zato što smo mi velika ekipa i imamo dobre igrače, i ja mislim da mi trebamo da se plasiramo. “

Urednica Sanela Prašović Gadžo sa Harisom Medunjaninom je razgovarala o njegovoj sportskoj karijeri, klubovima u kojima je igrao, lijepim trenucima u životu i mnogim drugim temama.

U emisiji o Harisu Medunjaninu govorio je i trener Deportiva Viktor Fernandez, a ovaj iskusni fudbalski stručnjak osvrnuo se i na igru Zukanovića, te se prisjetio sjajne igračke karijere Mehe Kodre.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje