Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Interovi navijači poklonili rješenje svom defanzivcu: “Ovime ćeš zaustaviti Haalanda”

Preuzmite sliku

Navijači milanskog Intera poklonili su svom defanzivcu Francescu Acerbiju poklon prije finala Lige prvaka, s jasnim uputama da zaustave Erlinga Haalanda.

S obzirom na odlične rezultate Cityja i neuzastavljivog napadača kojeg Građani imaju u ekipi, navijači Intera već planiraju kako će njihova ekipa zaustaviti Haalanda kada se dvije strane sastanu u finalu UEFA Lige prvaka 10. juna.

Inter je pobijedio gradskog rivala i stadionskog susjeda AC Milan 3:0 u dvije utakmice, dok je Manchester City savladao evropskog velikana Real Madrid s ukupnih 5-1.

Prema službenoj stranici UEFA-e, Haaland važi za najboljeg strijelca ove sezone s 12 golova, jer bi Interovom vodećem strijelcu, Lautaru Martinezu, trebalo ‘samo’ osam golova u finalu da ga prestigne.

Norveški napadač je ove sezone za Manchester City postigao 52 gola u 49 utakmica u svim takmičenjima, a navijači Intera prepoznali su ga kao prijetnju.

Na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu, 22-godišnjak će se suprotstaviti Francescu Acerbiju, koji je u središtu Interove obrane.

Prema videu koji je GIFN objavio na Twitteru, neki su navijači zaustavili talijanskog defanzivca dok se vozio s klupskog trening terena i dali mu poklon uoči finala.

Acerbiju je uručena ribarska mreža s jasnim uputama da je koristi kako bi zaustavio Haalanda u finalu 10. juna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje