Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Incident na utakmici u Meksiku: Sudija izgubio kontrolu i udario igrača nogom

Preuzmite sliku

Club America i Leon imali su jednu od najnečuvenijih utakmica sezone jer je sudac Fernando Hernandez udario igrača koljenom u međunožje.

To je izazvalo skandaloznu tučnjavu između Larcamona i Ortiza koji su glavni menadžeri ovih ekipa, piše Marca.

Leon je dominirao u prvom poluvremenu i poveo, a America se vratila za manje od pet minuta, ali baš kada je utakmica postala uzbudljiva, sudac Fernando Hernández izgubio je živce i nasrnuo na Lucasa Romera.

Kada je Club America izjednačio slobodnim udarcem Diega Valdesa, svi igrači Leona kružili su oko suca i tražili da se pogleda VAR tvrdeći da je Salvador Reyes koristio ruke što je omogućilo postizanje pogotka.

Tokom negodovanja Lucas Romero je pao na travnjak uhvativši se za genitalije, dok su saigrači počeli grditi suca, jer se u prijenosu vidjelo da je sudac Fernando Hernández udario igrača koljenom.

Na terenu se zahuktalo između dvije ekipe, a navijači Leona nisu primijetili incident.

No, utakmica je izmakla kontroli kada je pet minuta kasnije Club America postigao pogodak, a igrači Leona ponovno su počeli prigovarati sucu kako je pogodak bio nelegitiman zbog prethodnog prekršaja.

Dok su se igrači bunili, došlo je do naguravanja između Club America i Leona, nakon čega je sudac Hernandez odlučio isključiti trenere obje ekipe.

Na TV-u se može vidjeti Nicolas Larcamon s poderanom majicom kako optužuje trenera Ortiza da ju je poderao i, dok su oba trenera išla prema svlačionicama, zaštitari stadiona su morali intervenisati kako bi spriječili njihov susret u tunelu koji vodi do svlačionica.

Sjajna utakmica pretvorila se u utakmicu za zaborav zbog nedostatka kontrole suca.

Sudac bi mogao da propusti između jedne i petnaest utakmica, a uz to će morati da plati i novčanu kaznu. Komisija sudija Fudbalskog saveza Meksika je već otvorila istragu o ovom slučaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje