Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrač Manchester Cityja optužen za silovanje: Spavao sam s više od 10.000 žena

Preuzmite sliku

Bivši francuski reprezentativac i još uvijek član Manchester Cityja, Benjamin Mendy, već skoro tri godine ne igra nogomet.

On je u januaru 2021. godine optužen kako je u oktobru 2020. godine silovao 24-godišnju djevojku. Pored toga nalazi se i pod optužbama kako je pokušao silovati još žena u odvojenim slučajevima.

Mendy je sve optužbe porekao, a porota nije mogla donijeti odluku po pitanju jednog slučaja silovanja i jednog pokušaja silovanja.

Tužilaštvo je zatražilo ponovo suđenje za dva pomenuta slučaja, a žena koja ga je optužila za silovanje ispričala je detalje u sudnici.

“Pozvao nas je više kod sebe doma. Uzeo mi je mobitel na kojem su se nalazile intimne fotografije. Htjela sam otići, ali je on rekao da me želi vidjeti golu. Skinuo me je i bacio mi mobitel na krevet. Kad sam krenula po njega, penetrirao je u mene. Kad je završio rekao mi je: Presramežljiva si. Spavao sam s 10 hiljada žena”, rekla je poroti.

Silovanja su se događala u sobama panike?

Podsjetimo, sve se navodno događalo u Mendyjevom domu od oktobra 2018. do avgusta 2021. godine.

Priznao je da voli “spavati s puno žena”, ali je odbacio optužbe da je to radio bez njihovog pristanka: “Ako su one htjele seks kao i ja, sve je bilo u redu, no da je neka žena rekla ‘ne’, ja bih to prihvatio i prestao.”

Osvajač Mundijala 2018. s Francuskom optužen je da je silovao žene u sobama panike u izoliranoj vili u Cheshireu.

Žrtve su navele kako su im mobiteli oduzeti po dolasku pa nisu mogle zvati pomoć. Mendy je rekao kako je ljude zamolio da ne koriste mobitele samo ako je u njegovom domu bio neki drugi nogometaš ili ako tu osobu ne poznaje, zbog zaštite privatnosti. (Foto: Twitter)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje