Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibišević: “Iz Tuzle sam ponio san da budem fudbaler, im'o sam rupe na kopačkama”

Preuzmite sliku

Bivši bosanskohercegovački fudbaler Vedad Ibišević naredni je gost u emisiji “Nespjeh prvaka” kod Maria Stanića.

Ibišević je rođen u Vlasenici 6. augusta 1984, ali usljed ratnih i postratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini, sa porodicom je emigrirao nekoliko puta. Uprkos tome Vedad je ostvario svoj san. Postao je uspješan fudbaler.

“Sam moj put je više ličio na nemoguću misiju”, započinje Ibišević.

Vedad je sa svojom porodicom proveo nekoliko godina u Tuzli gdje je napravio prve fudbalske korake.

“Ja sam iz Tuzle ponio taj san da budem fudbaler. Istina je imao sam momenata, gdje sam imao rupe na kopačkama pogotovo zimi. Kad je zima, kad je mokro. Uzimala se ona kopačka koja ne propušta vodu ili su išle kese”, objasnio je.

“Kada sam sjedio da pričam s Vahom i s ljudima iz Pariza za moj prvi ugovor, bukvalno da su mi ponudili 10 eura ja bih potpisao”, kazao je bivši Zmaj.

“Živio sam svoj san. Zaradio sam, hvala Bogu, pare da mogu ja i moja porodica da živimo od toga, ali postoje neke stvari koje se ne mogu platiti novcem”, objasnio je bivši reprezentativac BiH

Njegovo ime ostalo je upisano zlatnim slovima u historiju bh. fudbala te je zasigurno ostao jedan od najboljih napadača koje je BiH imala. U javnosti je dobio nadimak Vedator.

  • Prvo je 15. oktobra 2013. godine u Kaunasu jedinim golom na utakmici donio reprezentaciji Bosne i Hercegovine osmu pobjedu u kvalifikacijama za Mundijal i direktan plasman u Brazil.

    Nakon toga, debi naše selekcije na Mundijalu i bilo kojem velikom takmičenju uopšte. Rio de Janeiro, kultna Maracana i utakmice s Argentinom.

    U 69. minuti utakmice umjesto Mensura Mujdže tadašnji selektor Safet Sušić na teren šalje Vedada Ibiševića. Sudbina je tako htjela i Vedo postiže novi historijski gol za našu reprezentaciju – prvi gol na nekom velikom takmičenju.

    Novu epizodu serijala “Neuspjeh prvaka” možete pogledati u ponedjeljak, 02.10. od 20 sati na Arena Sport 1!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje