Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husref Musemić nakon poraza: “Sve se rasulo u pet minuta, i Barceloni se dogodi da izgubi” (VIDEO)

Preuzmite sliku

U 25. kolu BHT Premijer lige pred oko 4.000 gledatelja fudbaleri Slobode su na Tušnju u derbiju kola protiv Širokog Brijega doživjeli ubjedljiv poraz rezultatom 0:3. Ovo je bio ukupno četvrti poraz Slobode u dosadašnjem dijelu prvenstva. 

U povijesti premijerligaških utakmica Široki Brijeg je do danas u Tuzli samo dva puta pobijedio Slobodu, nikada ne postigavši više od jednog gola.

Danas je na Tušnju deklasirao “crveno-crne” rezultatom 0:3, a tome se, kako je rekao trener Širokobriježana, niko nije nadao.

Priželjkivali smo da iznenadimo Slobodu, ali niti u najoptimističnijim snovima nisam mogao pretpostaviti da bismo mogli pobijediti s 3:0. Bili smo pod velikim imperativom pobjede, kako bismo ostali u utrci za Evropu. Prvi gol je Slobodi odsjekao noge, a nama dao krila. Na brzinu smo postigli još dva gola” – izjavio je Slaven Musa.

Njegova ekipa sada ima realne izglede da se bori za Evropu, ali i da izbori finale u Kupu BiH.

Nismo dobro odigrali prvu utakmicu u Bijeljini i izgubili smo (1:0). Pobjeda u Tuzli nam daje nadu da ćemo u uzvratu nadoknaditi zaostatak i proći do finala” – rekao je Musa.

Trener Tuzlaka Husref Musemić rekao je da treba prespavati, pa tek onda govoriti o izgledima ekipe u nastavku prvenstva.

Bili smo bolji u prvom poluvremenu, imali smo loptu više u svom posjedu. Ostaje dilema da li smo u 45. minuti oštećeni. Da li je bio crveni karton ili nije, ne mogu govoriti” – rekao je Musemić.

Šta se dogodilo u nastavku utakmice, ni njemu nije jasno.

Sve se rasulo u pet minuta. Nismo bili na nivou prijašnjih utakmica. Širokom čestitam na pobjedi. I Barceloni se dogodi da izgubi utakmicu. Idemo dalje. Već u srijedu nas čeka nova teška utakmica u Kupu BiH” – prokomentirao je neočekivano težak poraz svog tima trener Husref Musemić.

Prođe li Široki Brijeg u srijedu Radnika, a Sloboda Željezničara, koga je u prvoj utakmici polufinala pobijedila u Sarajevu (2:1), u finalu će se ponovo sastati akteri današnje utakmice na Tušnju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje