Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obećanje ludom radovanje: Ništa od evropskih utakmica na Tušnju, Sloboda domaćin u Zenici

Preuzmite sliku

Gradski stadion „Tušanj“ definitivno neće biti mjesto gdje će fudbaleri Slobodi igrati međunarodne utakmice ukoliko njihov klub izbori nastup u nekom od evropskih takmičenja, a sve su prilike da će tako biti.

Komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH boravila je na Tušnju 10. marta i nisu bili zadovoljni dinamikom izvođenja neophodnih radova, drugim riječima nije ih ni bilo.

Brojni simpatizeri Slobode pitaju se ko je kriv, zašto se toliko vremena nije ništa poduzimalo da se makar pokušaju napraviti određeni pomaci ka stvaranju boljih uslova na Tušnju iako je to bilo najavljeno:

  • za_stranicu_3_rucak
  • Nakon rezultata koje ste ostvarili, u narednoj godini od nas možete očekivati još veću finansijsku podršku nego što je to do sada bilo. Zahvaljujući vašim uspjesima neki od velikih privrednih subjekata iz Tuzle iskazali su volju i spremnost da podrže Klub. Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta!“ – govorio je gradonačelnik Jasmin Imamović u decembru mjesecu u restoranu „Lovac“ u Tuzli za vrijeme svečanog ručka pred odlazak na zimsku pauzu igrača i stručnog štaba.

    Nakon što je Imamović najavio da od 15. decembra se kreće sa radovima na stadionu Tušanj, danas je prošlo više od tri mjeseca, a niti jedan ozbiljan pomak nije urađen, osim postavljenih keramičkih pločica u WC-ove u sklopu sjeverne tribine stadiona.

    Uistinu je i teško izvoditi određene radove za vrijeme trajanja sezone, poput uređenja svlačionica i uređenja zapadne tribine, ali se brojni navijači tima sa Tušnja opravdano pitaju da li se u međuvremenu moglo ozbiljnije započeti sa izgradnjom istočne tribine? Da li se procedura dobijanja planiranih sredstava za izgradnju tribine mogla ubrzati?  Ili će odgovore na sva pitanja dobiti početkom predizborne kampanje?

    Jedno je sigurno, a to je činjenica da će Sloboda svoje evropske utakmice igati na stadionu Bilino Polje u Zenici dok će Tušanj zjapiti prazan čekajući neka bolja vremena. (A.K. / Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje