Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatski stručnjak preuzeo klupu Veleža

Preuzmite sliku

Hrvatski nogometni stručnjak Dean Klafurić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež.

On je danas u prisustvu predsjednika Veleža Senada Kevelja potpisao dvogodišnji ugovor, a u poslijepodnevnim satima vodit će prvi trening.

– Moram priznati da sam ugodno iznenađen planovima kluba, infrastrukturom, i to je ono što me privuklo da prihvatim Velež. Još jedna stvar, osjetio sam emociju Veleža, tog imena i tog kluba. Osjetio sam da me ljudi u klubu baš žele za trenera i to mi je vrlo bitno – kazao je Klafurić.

Dodao je kako je zadovoljan igračkim kadrom kojim raspolaže Velež.

– Naravno da će mi trebati vremena da upoznam tim iznutra, jer nije bitno samo ono što se vidi na terenu, nego čak je puno bitniji karakter igrača i njihovo ponašanje. Čeka nas rad, a što se tiče rezultata, naravno da sam došao da napravim najbolje moguće rezultati, da prvenstveno navijači Veleža budu sretni i zadovoljni – poručio je Klafurić.

U dosadašnjoj karijeri Klafurić je vodio Slaven Belupo i Goricu u Hrvatskoj, kao i hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju, zatim kiparski Ethnikos, Legiju iz Varšave s kojom je osvojio duplu krunu u Poljskoj, a posljednji angažman imao je u mađarskom Honvedu.

Radio je i u NK Dinamo Zagreb, Al-Nassru i Al-Ainu kao asistent.

Klafurić će derbi na klupi Rođenih imati u nedjelju kada u Mostaru gostuje Željezničar. Velež je na startu sezone upisao po jednu pobjedu i poraz, te dva remija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,