Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Haris Tabaković: Jedva čekam da istrčim na teren sa grbom BiH na srcu

Preuzmite sliku

Novi bh. reprezentativac Haris Tabaković (29) govorio je za Dnevni Avaz.

Tabaković će večeras vjerovatno debitovati za Zmajeve protiv Luksemburga, a ističe da je veoma sretan što je dobio poziv.

“Veoma sam sretan što sam pozvan u A reprezentaciju, velika je čast za mene što sam tu. Naravno da mi je drago što imam podršku navijača i to mi je dodatni motiv da se pokažem u najboljem svjetlu. Došao sam spreman na ovo okupljanje i dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja i selektora i njegovog stručnog štaba, a naravno i navijača. Njihova podrška mi mnogo znači.”

Kada se pojavilo interesiranje Saveza, Tabaković je odmah odabrao našu reprezentaciju. Međutim, trajalo je rješavanje papirologije.

“Švicarska je zemlja u kojoj sam se rodio i veoma je bitna u mom životu. Međutim, moje srce kuca za Bosnu i Hercegovinu i ponosan sam što sam dobio priliku da nastupam za državu iz koje vučem porijeklo. Jedva čekam da istrčim na teren za grbom BiH na srcu”, kazao je sjajni napadač berlinske Herte.

Koliko je sretan što je dobio poziv govori i činjenica da je među prvima stigao na okupljanje. Zanimljivo, od ovog ljeta je u Herti zajedno sa Smailom Prevljakom, a sada će biti zajedno i u državnom timu BiH. Prevljaka je zapitkivao o ekipi, želio se što prije uklopiti…

“On mi je prenio mnogo lijepe utiske iz reprezentacije. Svi momci su sjajni, odlično su me prihvatili i to je još jedan razlog zadovoljstva što sam tu”, istakao je Tabaković.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,