Četvrtak, 16. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Halilhodžić: Za Japan, ako treba, jest ću i sushi

Preuzmite sliku

“Naš prvi zadatak je kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo. No, želim i da izborimo drugu fazu natjecanja”, kazao je Halilhodžić

Vahid Halilhodžić preuzeo je dužnost izbornika Japana, a na predstavljanju je kazao: “Zvalo me puno reprezentacija i klubova. Odlučio sam se za Japan jer imamo sličan mentalitet. Japanci su disciplinirani, dostojanstveni i puni poštovanja. Imaju stvari koje su potrebne za moderni nogomet.”

  • Vahid-Halilhodzic-japan
  • Bivši Dinamov trener koji je na Svjetskom prvenstvu ostvario povijesni uspjeh s Alžirom, a nakon toga vodio turski Trabzonspor, ima velike ambicije na Dalekom Istoku.

    “Osjećam veliku odgovornost i želim donijeti veliki uspjeh Japanu. Naš prvi zadatak je kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo. Ne samo to, želim s ovom reprezentacijom otići dalje, želim da izborimo drugu fazu natjecanja”, dodao je Halilhodžić koji je u karijeri vodio reprezentacije Obale Bjelokosti i Alžira.

    “Kada sam po prvi put vodio reprezentaciju, bio sam u istoj situaciji. Uspjeh ne dolazi preko noći. Morate mi dati malo vremena”, dodao je Vaha koji je spreman u Japanu promijeniti i ishranu.

    “Moja obitelj je veliki obožavatelj sushija, ja baš i ne. Ali, naviknut ću se na japansku kuhinju, jest ću i ja sushi. I na taj način ću odati poštovanje ovdašnjoj kulturi”, otkrio je Vaha i ispričao zanimljiv detalj:

    “Prije nekoliko dana supruga mi je poklonila knjigu o Japanu. Ta država imala je teške trenutke u povijesti, baš kao i ja. No, nogomet je uljepšao moj život. Zato mislim da je nogomet fantastična stvar.”

    (Goal.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,