Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžibegić: Svi igrači koji su napustili teren tražili su izmjene zbog povreda

Preuzmite sliku

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić nije bio zadovoljan nakon poraza Zmajeva na gostovanju u Portugalu.

Portugalci su opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 3:0 protiv Zmajeva, a na kraju se može reći i da je taj poraz možda i visok s obzirom na sve viđeno na terenu.

BiH se odlično držala u prvom poluvremenu, ali je teško plaćen trenutak dekoncentracije u najgorem mogućem trenutku, pretposljednjem minutu prvog dijela kada je Bernardo Silva pogodio za 1:0.

Toga je svjestan i selektor Zmajeva, koji je poručio da su Portugalci bili dovoljno iskusni da iskoriste greške BiH.

“Čestitam Portugalu na zasluženoj pobjedi. To je kvalitetna ekipa koja je kaznila naše greške zahvaljujući kvaliteti i iskustvu. Imali smo prilika da damo gol, preko Džeke i Hamulića. Rezultat 2:1 je najobjektivniji i to je ono što mislim o ovoj mladoj ekipi punoj talenta. Treba nam ovakvih utakmica. Teški su porazi, posebno meni. Nastavlja se borba već od utorka i do kraja kvalifikacija je mnogo vremena. Ekipa mi je dala utisak da može. Veliki nam je problem fizičke spreme i u drugom poluvremenu smo pali”, rekao je Hadžibegić, a onda otkrio da je svih pet igrača tražilo izmjenu:

“Pet izmjena sam izvršio zbog pet povreda. Svi su tražili da izađu i imali smo priliku za mlade igrače koji treba da se potvrde. Žao mi je, volio bih da sam imao priliku da ne mijenjam zbog povreda, ali to je naša trenutna stvarnost”, dodaje selektor.

Za kraj, prokomentarisao je situaciju na tabeli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje