Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gudelj opisao osjećaj kada je doživio srčani udar: “Oči se same zatvaraju”

Preuzmite sliku

Srpski fudbaler i mlađi brat reprezentativca Nemanje, Dragiša Gudelj, kolabirao je na meču Cordobe i Racing Fenarola krajem marta mjeseca zbog čega je prekid meč trajao 11 minuta.

Gudelj je odmah dobio ljekarsku pomoć, a onda je prevezen u bolnicu gdje je zadržan nekoliko dana. Na tom meču Gudelju su tahikardije izazvale srčani napad, koji je mogao da bude koban. Brza intervencija medicinske službe na terenu i kardiologa Pepea Segure, člana Cordobe, koji je bio na stadionu spasili su život Gudelju.

Vidjelo se na snimku kako je 25- godišnji fudbaler iz Srbije nakon oživljavanja pokušao da skoči sa nosila. Njegov slučaj podsjeća na ono što je na Evropskom prvenstvu 2020. godine doživio Christian Eriksen. Eriksenu je ugrađen defibrilator i dobio je dozvolu da se vrati na teren baš kao što je to slučaj i sa Gudeljom.

On je za španske medije opisao dešavanja u tim trenucima. Imao je veoma male šanse da uopšte preživi.

“Sve je više crnila i oči se same zatvaraju”, opisuje trenutak u kojem je bio na korak od smrti i nastavlja:

“Otac je bio uz mene. Niko ne može ni zamisliti osjećaj koji je imao kada je vidio sina kako mrtav leži na terenu. Dosta se toga čovjeku promijeni u glavi. Životni ciljevi više ne budu isti”, rekao je Dragiša Gudelj.

Gudelj je karijeru počeo u NAC Bredi, igrao je za mladi tim Ajaxa, švicarski Wohlen i B tim portugalskog Guimaraesa. Od 2020. godine je u Španiji. Prvo je nosio dres B ekipe Cadiza, a od prošle godine je u Cordobi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje