Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Guardiola opet ‘skinuo’ Mourinha, Man. Cityju drama na Old Traffordu

Preuzmite sliku

Manchester United i Manchester City odigrali su fantastičnu utakmicu na Old Traffordu, rijetko se, pa i u engleskoj Premier ligi viđaju utakmice takvoga tempa.

Manchester City je u duelu 4. kola engleske Premier lige slavio (2:1) kod gradskog rivala -Manchester Uniteda. PepGuardiola tako je skinuo još jedan “skalp” Joseu Mourinhu, kojeg je nerijetko pobjeđivao i u šoanskom prvenstvu, u duelima Barcelone i Real Madrida.

Bila je to vrlo zanimljiva, atraktiva i otvorena utakmica, a igrači obje ekipe nogometne su zaljubljenike oduševili visokim tempom kroz svih 90 minuta.

Manchester City je bio bolja ekipa u prvom dijelu, gosti su pogocima De Bruynea i Iheanacha stigli do vodstva od 2:0. No, konačno u 42. minuti “pojavio” se Zlatan Ibrahimović, zabio odličan pogodak i sasvim “otvorio” utakmicu.

Manchester United je u nastavak krenuo vrlo dominantno i do kraja utakmice svim silama pokušavao doći do izjednačenja, no ekipa Pepa Guardiole izdržala je do samoga kraja. I osvojila velike bodove na Old Traffordu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje