Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Srebrenika ugostio Amara Dedića i otkrio o čemu su razgovarali

Preuzmite sliku

Reprezentativac BiH, Amar Dedić (21), posjetio je Srebrenik i gradonačelnika ovog grada, Adnana Bjelića.

“Danas sam imao čast ugostiti Amara Dedića, fudbalskog reprezentativca BiH! Amar Dedić, desni bek Red Bull Salzburga, podijelio je s nama svoje iskustvo treniranja i nastupanja iz austrijske lige, ali i nedavnih nastupa u Ligi šampiona. Unatoč činjenici da je rođen i odrastao u Austriji, a zahvaljujući porodici i porodičnom odgoju Amar sa velikom dozom patriotizma nastupa i u najdražem reprezentativnom dresu te predstavlja BiH na fudbalskim terenima.

Sa Amarom smo razgovarali o specijalnom osjećaju igranja za našu zemlju. Poželjeli smo mu karijeru bez ozljeda i naravno mnogo sreće u nastavku karijere, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.

  • Amar ima potpisan ugovor sa Red Bull Salzburg-om do 2027.-e godine, ali odlične partije koje je pružao u prethodnom periodu skrenule su pažnju mnogih klubova iz najboljih evropskih liga te neće biti iznenađenje ako Amara budemo gledali u nekom od najboljih klubova u Evropi.

    Na kraju smo izrazili želju ali i nadu da ćemo Amara zajedno s reprezentacijom BiH gledati na nadolazećem Evropskom prvenstvu”, napisao je Adnan Bjelić, gradonačelnik Srebrenika.

    Amar Dedić je rođen u Austriji, a njegovi roditelji su iz BiH. Majka je rođena u Lišnji kod Prnjavora, a otac u Donjoj Orahovici kod Gračanice.

    Dedić je ove sezone odigrao 25 utakmica, a uspio je postići i pet golova.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje