Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golovima Smajića i Bekića fudbaleri Slobode na Tušnju savladali Vitez (FOTO)

Preuzmite sliku

Noćas je na stadionu Tušanj u Tuzli odigrana utakmica 7. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak. Fudaleri Slobode zasluženo su savladali goste iz Viteza rezultatom 2:0 i na taj način napravili korak dalje u osiguranju statusa Premijerligaša i naredne sezone. 

Utakmica na Tušnju počela je bez većih uzbuđenja, prva ozbiljnija prilika domaćih krunisana je golom. U 16. minuti susreta Osmanagić je ubacio loptu iz kornera, Husić vratio glavom na peterac, a mladi Edis Smajić pogodio za 1:0. Fudbaleri Slobode su tokom prvog poluvremena kontrolisali igru, ali je Vitez u posljednjim momentima mogao do promjene rezultata. Ivčić je zakasnio na ubačenu loptu i tako propustio priliku da izjednači rezultat na Tušnju. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom Slobode.

Svega sedam minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da izabranici Slavka Petrovića udvostruče vodstvo. Pogodak za crveno-crne postigao je Amer Bekić u 52. minuti susreta. Nakon drugog gola domaćih, igra na Tušnju se umirila. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, fudbaleri Slobode zabilježili su važnu pobjedu u borbi za opstanak u društvu najboljih.

U drugoj utakmici 7. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak, Borac je na svom terenu savladao Mladost rezultatom 4:2. (Tuzlanski.ba | Foto: E. Ribić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje