Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Zilkića Sloboda u kontrolnom meču savladala Jadran iz Ploča

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode slavili su u pripremnom meču protiv hrvatskog trećeligaša Jadrana iz Ploča. U jednoj jako slaboj fudbalskoj predstavi pobijedili su s minimalnih 1:0.

Sloboda je od prve minute krenula ofanzivno prema golu Jadrana. Tuzlaci su izgledali mnogo bolje, ali loš teren je onemogućio iole normalno kretanje fudbalera po terenu. Imala je Sloboda dva dobra šuta prema golu Jadrana na otvaranju meča, oba puta su pokušali glavom, no nisu crveno-crni bili precizni.

Krpić je također u finišu prvog poluvremena bio u dobroj poziciji, ali je i on neprecizan i na odmor se otišlo bez golova, 0:0.

Dominirala je Sloboda i u nastavku meča protiv hrvatskog trećeligaša. Međutim, pravu priliku nisu nikako uspijevali stvoriti, a napadi su se završavali na 20-ak metara od gola protivnika. U posljednjih dvadeset minuta nekoliko dobrih šansi za Slobodu.

Novi napadač Tuzlaka Tandir je bio velika opasnost u skoku, a uspio je u dva navrata uzdrmati prečku protivničkog gola. Do kraja međutim Sloboda dolazi do gola.

Almedin Zilkić, igrač koji je na probi, pogađa u 89. minuti za konačnih 1:0. Prijateljska utakmica: Sloboda – Jadran 1:0. (sportsport.ba / Foto: Endin Čaušević )

Pogodak možete pogledati u 88 minuti utakmice

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje