Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golman PSG-a napustio bolnicu nakon 82 dana: Izgubio preko 20 kilograma

Preuzmite sliku

Nakon što je 28. maja golman PSG-a Sergio Rico pao s konja, a pritom zadobio nekoliko udaraca kopitom, Španac je pretrpio moždani udar i prijelom vratnom kralješka, zbog čega su se doktori borili za njegov život.

Nešto manje od tri mjeseca kasnije, preciznije 82 dana nakon, Rico je dobio zeleno svjetlo za odlazak iz bolnice nakon što je njegov oporavak nastavio ići u dobrom smjeru.

– Ispunio mi se san, hvala Bogu pa sam izašao iz bolnice. Osjećam se poprilično dobro. Nekoliko mjeseci želim provesti u miru, u svom domu. Hvala mojoj supruzi, porodici i doktorima na pomoći i pruženoj njezi. Zahvaljujem i nogometnom svijetu na podršci, kao i navijačima Seville koji su često znali doći do bolnice – rekao je emotivni Sergio Rico kojega su mediji dočekali ispred bolnice Virgen del Rocio u Sevilli.

– Sa mnom je provodila 20 sati dnevno. Jako sam zahvalan i bez njene podrške to ne bi bilo moguće – kazao je društvu supruge Albe Silva.

Nju su španjolski novinari svakodnevno ispred bolnice ispitivali o zdravstvenom stanju njezina supruga, a ona bi svaki put odgovarala s knedlom u grlu, suznih očiju…

Španski je golman vidno oslabio, mediji pišu da je izgubio i preko 20 kilograma tokom rehabilitacije, a sada je pred njim dug put da se ponovno dovede u stanje u kojemu bi se mogao nastaviti baviti nogometom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,