Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golijada na Tušnju: Fantastičan derbi između Slobode i Zrinjskog završen podjelom bodova (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U 16. kolu Prmijer lige BIH publika na Tušnju mogla je prisustvovati odličnoj utakmici koju su odigrali Sloboda i aktuelni šampion BiH ekipa Zrinjskog. Konačan rezultat utakmice 3:3. 

Lider Premijer lige i aktuelni prvak  stigao je ekspresno do vodstva od 2:0 na Tušnju. Gosti su do svog prvog pogotka stigli u 14. minuti a strijelac je bio Mešanović. Nakon što je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Pirić u nastavku akcije bivši igrač Slobode se odlično snašao i pogodio za vodstvo Mostaraca. Publika na Tušnju se žalila na ovaj pogodak smatrajući da je Mešanović napravio prekršaj nad Pirićem. Drugi pogodak postigao je Petrak nakon što ga je Stojkić uposlio odličnom loptom. Vodstvom od 2:0 za goste okončano je prvo poluvrijeme.

U nastavku Zrinjski nastavlja sa odličnom igrom. U 51. minuti utakmice novi gol za Zrinjski. Šestom golu Bilbije u sezoni prethodila je odlična akcija gostiju, pa ofanzivcu Plemića nije bilo teško zabiti za 3:0. Prethodno su svi očekivali udarac Todorovića, ali je on odlučio uposliti svog kolegu iz napada i tako iznenadio fudbalere domaćeg tima.

I kada su svi očekivali da će Sloboda doživjeti visok poraz na domaćem terenu, dešava se potpuni prekokret. U 54. minuti Aleksandar Subić, jedan od najboljih pojedinaca u dresu Slobode smanjuje visoko vodstvo Zrinjskog. Već u 60. minuti odličan ubačaj Subića koristi defanzivac Slobode, Haris Mehmedagić koji postiže pogodak za smanjenje vodstva Zrinjskog na 3:2.

U 76. minuti  delirijum na tribinama i velika radost među navijačima Slobode. U glavnoj ulozi ponovo je Subić koji ubacuje još jednu odlučnu loptu u kazneni prostor Zrinjskog, a najbolji strijelac lige Sulejman Krpić fantastičnim udarcem glavom sa 10-tak metara šalje loptu u nebranjeni dio gola za poravnanje rezultata na 3:3. Krpić je trećim golom na utakmici upisao ukupno 10-ti gol u Premijer ligi BiH.

U preostala dva susreta Željezničar je zabilježio sigurnu gostujuću pobjedu protiv Viteza rezultatom 0:2, dok je Radnik na svom terenu minimalno savladao ekipu Metalleghea.

U narednom kolu fudbalere Slobode očekuje teško gostovanje u Zenici, protiv ekipe Čelika, dok će Zrinjski na svom terenu dočekati Željezničar.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,