Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare Tuzla: ” Ignorantski odnos Uprave FK Sloboda smatramo neprihvatljivim”

Preuzmite sliku

Nakon današnjeg susreta na Tušnju između Slobode i Radnika navijačka skupina “Fukare” Tuzla oglasila se saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

Izražavamo naše nezadovoljstvo ignorantskim odnosom Uprave FK Sloboda prema navijačima našeg kluba, a povodom tzv. dogovora sa Upravom FK Željezničar Sarajevo o nedolasku navijača Slobode na utakmicu idućeg kola Premijer lige između ova dva kluba u Sarajevu. O ovom “dogovoru” smo saznali putem medija, te nas povodom toga niko iz Uprave FK Sloboda nije kontaktirao, niti konsultovao. Takav odnos u cijelosti smatramo neprihvatljivim, te ovom prilikom poručujemo upravama oba kluba da nas njihovi interni dogovori niti najmanje ne obavezuju. Navijačka skupina Fukare Tuzla je ozbiljna organizacija, registrovana kao udruženje u skladu sa zakonom, te ima svoje organe koji po propisanim procedurama donose odluke o svim aktivnostima grupe, uključujući i odluke koje se tiču organizacije odlaska na gostovanja. Kao što je poznato široj javnosti, uvijek smo bili otvoreni za saradnju i prijedloge, te spremni na razgovore o svim pitanjima koja se tiču našeg kluba, kao i na razumne kompromise kada god je to bilo potrebno. Međutim, ovakvu vrstu diskreditacije naše navijačke skupine i tutorstva od strane bilo koga, makar to bila i Uprava FK Sloboda Tuzla, ne prihvatamo i nikada nećemo prihvatiti. Upravi našeg Kluba poručujemo da smo spremni na konstruktivni dijalog po svakom mogućem pitanju, za dobrobit Slobode, ali da niti sada niti bilo kada ubuduće nećemo prihvatiti bilo kakve dogovore koji se tiču navijačke skupine Fukare Tuzla o kojima saznajemo iz medija, koji su postignuti bez našeg znanja i bez učešća naših predstavnika.

Koristimo priliku da izrazimo naše žaljenje i iskreno saučešće porodici i prijateljima tragično nastradalog navijača Željezničara Mirze Raščića. Slava mu!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje